Хасково

5 медала за „Виолена“ от престижен турнир в Португалия

МедалиС 5 медала – два златни, два сребърни и един бронзов се завърнаха състезателите на хасковския клуб по аеробика „Виолена“ от престижния международен турнир по спортна аеробика в Кантанхеде, Португалия.

МедалиТова състезание е и първата за 2015 г. Световна купа за мъже и жени с награден фонд за всички класирани до 3-то място във всички категории. Този турнир е началото на спортно-състезателната година за „Виолена“ и независимо че е твърде рано представянето на състезателите беше отлично.

Във възрастова група 9-11 г. тройката на Десислава Димова, Деница Колева и Рая Русева (състезателката, за която по Коледа с проведената благотворителна кампания събрахме цялата сума за заминаването и участието й), спечелиха сребърен медал с минимална разлика от унгарската тройка.

МедалиМного добре се представиха Десислава Димова и Деница Колева в индивидуалната надпревара като завоюваха съответно второ и трето място. Само 5 стотни се оказа разликата на Десислава Димова със златната медалистка Сеунг Йоон от Унгария.

Тихомир Баротев и новата му партньорка при смесените двойки Ива Ангелова спечелиха златен медал. Отличаващата се хореография на Мая Георгиева и сложните преходи и връзки впечатлиха специалисти и публика. Обещаваща смесена двойка за която се надяваме да се завърнат със злато и от предстоящите състезания в Чехия и Боровец. Тихомир Баротев е безспорен лидер във възрастовата си група и доказа класата си и на това състезание, спечелвайки с лекота златния медал. Ива Ангелова остана с 4-то място в индивидуалната надпревара. Изключителната конкуренция на рускините и напрежението след квалификациите (от 29 състезателки от 12 държави), Ива се класира за финалите и малка неточност при изпълнението на трудните упражнения я лиши от бронзовия медал.

Участието на състезатели от 12 държави и всички с медали в спортната аеробика от Световното първенство в Канкун Мексико 2014 г. ( Русия, Китай, Япония, Франция, Унгария, Австрия, Мексико, България, Испания) и Англия, Финландия и домакините Португалия прави състезанието изключително трудно и с голяма конкуренция в повечето възрастови групи и категории.

Само след броени дни Тихомир Баротев и Ива Ангелова заедно с Деметра Лачева и Стела Чанкова заминават за Чехия, където освен с индивидуални съчетания и смесена двойка ще участват и с група.

Невероятно посрещане на медалистите направиха останалите състезатели и треньори от клуба и техните родители.

 Медали Медали 
 Медали  Медали

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
04.03.2015 13:23 13:23

Браво!

М.М
М.М
04.03.2015 15:21 15:21

БРАВО !МНОГО УСПЕХИ САМО НАПРЕД

Back to top button