Хасково

Десетки села остават без ток и вода, 9 училища – затворени

ЛодкаДесетки села в Хасковска област остават без ток и вода, основно в общините Стамболово и Минерални бани, в която вчера бе обявено и бедствено положение.

С топенето на снега се очаква и повишаване на нивата на реките.

Остава затворен пътят Троян-Дряново-Тенево в община Симеоновград поради излизане от коритото на р. Сазлийка. Затворен е и пътят Димитровград – Симеоновград между Брод и Злато поле заради разливането на река Мартинка. Затворен е и пътят Ивайловград – Крумовград. Отворен е пътят Хасково – Кърджали, като товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета. От вчера е затворен и старият път за Свиленград заради свлачище. Шофьорите да използват обход през автомагистрала „Марица“.

9 училища остават затворени и днес. В община Хасково не учат децата в с. Долно Големанци. Всички 4 школа в община Стамболово са затворени от вчера. В община Минерални бани не учат в две училища. Толкова са затворените школа и в Ивайловградско – с. Железино и с. Белополци. Вече учат в с. Малево.

От ЕВН съобщават, че възстановяването на електрозахранването продължава да зависи от достъпа на екипите до засегнатите от снега населени места и от възстановяване на останалите 5 подстанции на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) в мрежата му „високо“ напрежение.

В Хасковска област възстановителните усилия са насочени към електропровод, захранващ села в района на Минерални бани, където има множество счупени стълбове и паднали проводници.

Авариен екип възстановяваше с помощта на лодка паднал електропровод във водите на язовир „Мандра“ в района на Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button