Хасково

Отмениха бедственото положение в Ивайловград

РекатаБедственото положение за община Ивайловград бе отменено със заповед на кмета Диана Овчарова, съобщават от кметството.

Това стана факт след като бяха разрешени и последните проблеми със електрозахранването в селата Черничино, Белополци и Конници.

Обстановката се нормализира и няма бедстващи или спешно болни, нуждаещи се от медицинска помощ, както и от храна и питейна вода.

Всички проблеми в района с водоснабдяването, електроснабдяването и мобилните оператори са разрешени.

Пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа са отворени и проходими при зимни условия.

Язовир „Ивайловград“ продължава да прелива, но нивото спада.

Учебният процес в селата Железино и Белополци ще бъде възобновен от 16 март.

От областно пътно управление съобщиха за Haskovo.info, че остава затворен единствено пътят Свиленград – Капитан Андреево заради свлачище, обходът е през автомагистрала „Марица“.

От Министерството на околната среда и водите съобщават, че през изминалите часове, река Марица и притоците задържат нивата си в по-голямата част от тях. Слаби повишения са регистрирани на отделни места, по-значителни в средното и долното течение, вследствие на снеготопене. Няма постъпила друга информация и данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации.

От метеорологичната обсерватория в Хасково съобщиха, че днес ще вали дъжд с тенденция преваляванията да отслабват през следващите дни. Максималната температура ще е около 8 градуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mmm
mmm
15.03.2015 0:22 0:22

Bravo na kolegite ot EVN – Svilengrad za profesionalizma i adekvatnoto deistvie :)

Back to top button