Хасково

С 325 бона довършват тристранен контактен център на „Капитан Андреево“

ИлюстрацияОбластна администрация – Хасково обяви обществена поръчка за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП „Капитан Андреево“.
 
Прогнозната стойност на поръчката е 325 137 лв. без ДДС.
 
Сградата се намира в югоизточния край на ГКПП „Капитан Андреево“ в близост с границата с Турция. Представлява съществуваща стоманобетонова постройка на две надземни и едно подземно ниво – бивш безмитен валутен магазин и пристройка към нея без подземно ниво – метална конструкция. Сградата е единно тяло, образувано от старата и новата част с обща застроена площ 315 кв. м. Строежът е започнал законосъобразно със строителни книжа по обявена обществена поръчка. Изградена е новата пристройка в груб строеж и същата е покрита с покривни панели в двуетажната й част, а едноетажната е непокрита. 
 
Във времето на спиране на строежа поради проникване на дъждовна вода на втория етаж на старата част напълно е компрометирана мазилката на тавана, както и вътрешната мазилка на външната южна стена в помещенията, която е почти изпадала. Повредена е и част от нова преградна стена от гипскартон. Подземното ниво на сградата е било наводнено до 1,80 м от пода, при което е било залято новото ел. табло, ел. контакта и водомерния възел в сутерена. Необходимо е таблото и контакта да се изместят на безопасно място и да се почистят и измият пода и стените на сутерена. 
 
Предмет на настоящата поръчка са и ненаправените части от предвидените по проект вътрешни водопроводна и канализационна инсталации. Включването на сградните водопроводно и канализационно отклонения към площадковата мрежа са предмет на отделен проект за външните ВиК мрежи на целия граничен пункт. Трябва да се направи сградна ел. инсталация. 
 
Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 18 септември в областна администрация, а работата трябва да започне на 21 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button