Хасково

Най-младият селски кмет е на 28 г., Митев кметува вече 40 г.

КметовеНай-младият сред селските кметове в община Хасково е 28-годишният Иван Славилов от Коалиция „За Хасково“, който още на първи тур спечели вота в с. Книжовник с 67.48% от гласовете на избирателите. 

Той се решил да влезе в политиката заради голямото желание на много свои съселяни да имат млад кмет. Не отрече направеното за селото досега, но каза че има още много работа за вършене. За повечето от своите проекти той се надява на европейско финансиране.

Засега Славилов е сформирал доброволческа група, която почиства селото – отстраняват се тревите от тротоарите и църковния двор.

Младият кмет все още не се е запознал напълно с правомощията и задълженията си, защото се е захванал от началото на септември с тази работа и не му е останало много време.

Досега младият кмет на Книжовник е бил безработен. Той все още е ерген, има висше образование от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – бакалавърска степен „Маркетинг“ и магистърска „Финансов мениджмънт“.

КметовеКметът рекордьор начело на хасковско село вече 4 десетилетия е Делчо Митев, преизбран за управник на с. Брягово от БСП. Той спечели на първи тур с над 60% подкрепа от гласоподавателите. Само след месец кметът ще се пенсионира, като целият му стаж е в местното кметство.

Митев не може да изчисли за кой път изкачва стъпалата на кметство Брягово. „От 13 декември 1976 г. съм на това място. От тогава винаги отварям тези врати“, каза Митев в първите дни от новия си мандат.

Според неговата проверка в страната няма друг, който да е кметувал толкова дълго без прекъсване. Обяснява си го със загрижеността за избирателите си. „Който е дошъл при мене, аз не съм го върнал, независимо дали е гласувал за мен. Винаги гледам да помогна„, допълни селският кмет.

Делчо Митев е и председател на националното сдружение на кметствата в България. С дългогодишния си опит като кмет, сега той иска да инициира промяна в закона и малките населени места да разполагат с част от общинските бюджети, за да имат средства за ремонти например.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Книжовник
Книжовник
11.11.2015 20:15 20:15

Кмете, язък ти на образованието. Къде си чул и видял село да усвоява европейски пари? Отде да знаеш, че за целта селото ти трябва да е община? Така е като избирате сукалчета.

До Книжовник-а
До Книжовник-а
11.11.2015 22:25 22:25

Книжовнико,хубаво е,че си се научил да четеш. Време ти е май и да почнеш да разбираш какво четеш. Иначе само се излагаш.

Един от многото
Един от многото
12.11.2015 15:33 15:33

Кмете ти ли си – вместо да се излагаш вземи прочети повече, за да си наясно с нещата. Преди да говориш нещо бъди сигурен, щото на приказки всеки може много, ама в действителност хич
Така можеш да забаламосваш само бабите на село.

Back to top button