Хасково

Приеха новия бюджет на Хасково без отчет на стария

СесияЗащо се обсъжда бюджета на Хасково за 2016 г. без да е представен отчета за изпълнението на Бюджет 2015, попита в началото на днешната извънредна сесия съветникът от БСП Иван Станчев.

Заседанието бе само с една точка – приемането на новия бюджет на общината.

„Участвах в бюджетната комисия. Това е един консервативен и балансиран бюджет, но трябваше да се знае наследството. Сега нямаме база за сравнение и анализ“, заяви още Станчев. Той призова ресорните комисии да изготвят критерии за справедливо разпределение на парите, заложени в бюджета за клубовете на инвалиди и пенсионери до 40 000 лв. Станчев призова кмета Добри Беливанов да разговаря с превозвачите, които да поемат част от цената на картите за пенсионери по градските линии. Идеята на съветника е пенсионерите да плащат 6 лв., общината да поеме 5 лв. от останалата цена на картата, а за превозвачите да е остатъка. Станчев попита и защо през ноември не се е предприело намаляване на такса смет за 2016 г.

Сесия„Прав сте, че се забавихме с отчета на бюджета за 2015 г., но информацията в кметството е оскъдна и пръсната. Скоро ще ви информираме какво е изразходвано през миналата година, но непрекъснато излизат санкции за общината, както е с последния случай с пътя до Ханче Клокотница. Предвидил съм и среща с превозвачите и съм за справедливо разпределение на парите за клубовете“, каза Беливанов без да отговори на въпроса за такса смет.

Съветникът от Коалиция „За Хасково“ Георги Пеев посочи на кмета, че в спортния календар е объркано името на турнира в памет на „Антон Колев“ и попита какъв е този компютър, предвиден за „Екопрогрес“, с цена от 3500 лв. Беливанов отговори, че това са технически грешки и специално за „Екопрогрес“ става въпрос за компютри.

В края Антон Иванов от ГЕРБ определи бюджета като консервативен, съобразен със сегашните възможности на общината и прогнозира, че при всички случаи през бюджетната година ще се извършат корекции. „Още не можем да разберем какво сме наследили. Това е един хаос във всички сфери, не само в бюджетната. Отчет на бюджет 2015-а би трябвало да има на следващата сесия, когато успеят да разберат всички извършени машинации през последната година“, завърши Иванов.

Бюджетът с рамка малко над 54 млн. лв. по приходите и разходите бе приет с 35 гласа „за“, без нито един „против“, а само Георги Пеев се въздържа.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева подари цветя на рожденика Сунай Алиев, избран от ДПС, който почерпи колегите си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
питовранов
питовранов
01.02.2016 21:29 21:29

На втората снимка вдясно долу се вижда моят приятел Златко Марчев абе той е заприличал на КОЛЕДЕН ШОПАР Говоря му –Златко намали хапката и пийката бе Не и НЕ продължава момчето Абе защо така не виждам на сесията моята съседка кака Соня

Back to top button