Хасково

Лекари и медсестри от Хасковско на националния протест в София

Протест, архивЛекари и медицински сестри от Хасковска област ще се включат в националния протест срещу политиките на здравния министър Петър Москов в София, съобщиха за Haskovo.info от лекарския съюз в Хасково.

Инициатор на недоволството, което ще се проведе в следобедните часове пред сградата на Министерския съвет в столицата, е Българският лекарски съюз. Протестът получава пълната подкрепа на частните болници, общинските лечебни заведения, общопрактикуващите лекари, редица пациентски и неправителствени организации.

Медиците от Хасковско няма да пътуват организирано. По същото време в Хасково ще се проведе редовно годишно отчетно събрание, на което лекарите ще излязат с декларация в подкрепа на националния протест.

Основен аргумент за недоволството е грубото погазване на законодателството от страна на здравните власти, които елиминират лекарите от преговорите по отношение на парите за здраве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ПСИХИАТРИЯ
ПСИХИАТРИЯ
06.04.2016 11:53 11:53

БОЙКО БОРИСОВ,МОСКОВ ,МОСКОВСКИ, ПАВЛОВА,БЪЧВАРИЦАТА СТИГА ВЕЧЕ,ЦЕЦО МОБИФОНА И ВСИЧКИ ОТ ТАЯ НАРЕЧЕНА ВИХРУША НА ПАРТИЯ ГЕРБ СА ЗА РАСТРЕЛ В ИМЕТА НА НАРАДА ЗА КРАЖБИ И ОГРАБВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА В ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ!!!!

Вичев
Вичев
06.04.2016 12:05 12:05

Искам да питам, кога лекарите и особено медсестрите ще работят в ПЪЛНА УНИФОРМА??? Всичките по дънки, блузи, само по едно елече или в най-добрия случай манта! Какво е това? Нямали кой да ги задължи???

питанчо
питанчо
06.04.2016 13:22 13:22

защо не проверите по на колко места работят лекарите, че и някои от сестрите. Има ли за тях закони колко часа следва да е работното им време ? Воже ли да се намери пациент в града на който му е издавана бележка за внесена потре*ителска такса от самия лекар, когато такава се плаща в кабинетите, а не на определинет каси. Издават ли бележки като събират тъй наречената потре*ителска такса. Имат ли интерес да раздават талони, след като като нямаш талон си плашаш таксата? Затова някои не искат да има реформи, за да им се засекат доходите. Не е ли парадокс да работят на намален работен ден и после да отиват в друга болница или кабинет и да работят още толкова часа. Някои от джипитата от 25 години не са си купили никаква апаратура за кабинетите,а обстановката в тях е направо допотопна. Не може да се прави реформа с един компютър от 25 години , есна кушетка и един апарат за кръвно. В градовете може да се оставят по- малко джипита и останалите да се насочат в селата, там хората не се ли разболяват.А болниците ни са срам и позор- очукани, с падащи стени, течове, стари пейки, мрачни и мръсни коридорите. Та липсата на работно облекло и подпетените чехли са най- малкия проблем.

ЛУКА МЪДИЧЕВ
ЛУКА МЪДИЧЕВ
06.04.2016 21:36 21:36

ЕЙ ТЪЗ СЕСТРА С ЧЕРНИТЕ КОЖЕНИ ГАЩИ ДА НЕ ГЛЕДА ТОЛКО ЛОШО ЧЕ ЩЕ Я ИЗПЛЮЩЯ

ядосан
ядосан
06.04.2016 22:15 22:15

до питанчо – не можеш ли сам да си отговориш защо работят на няколко места, тъпчо? Кой добре платен работи на три места, за кеф ли го прави? Свиди ти се мизерния лев за потре*ителската такса, а търсиш нова техника и обзавеждане по кабинетите – с какво се купува тя, тъпчо тъп? Искаш здравеопазване за един лев – на ти такова!

пп. и джипитата са такива от 15г., не от 25г.

питанчо
питанчо
07.04.2016 6:45 6:45

господин ядосан, то е хубаво ако се работи ефективно, ама защо не видите как фиктивно се имитира дейност. Не от всички разбира се. Въобще кой измисли, че лекарите следва да се регистрират като търговци и не ви ли говори нещо това?

Back to top button