Регион

Богата програма за Деня на Харманли с концерти и състезания

ИлюстрацияС фолклорния фестивал „Тракийска шевица“ започна в събота програмата на културните и спортни изяви по случай Деня на Харманли – 2 май.
 
Днес от 17 часа са предвидени демонстрации с кучета в парк „Димана Данева“. Във вторник вечерта в Културния център се открива Херпетоложка изложба, а в петък от 13 часа на яз. „Кюмюрлука“ стартират състезанията от първия кръг на държавния шампионат по корабомоделизъм и корабомоделен спорт.
 
Идната събота тръгва традиционният Великденски базар „Подари мъничко вълшебство“ и Националният фестивал на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце“.
 
За 24 април е предвидено рокерското шоу и награждаването на победителите от състезанията на язовира.
 
Националното турне „Каръци“ ще мине през Харманли на 25 април, когато ще има кинопрожекции в читалище „Дружба“.
 
На следващия ден е Националната кампания „Воля за спорт“ за хора в неравностойно положение, а на 27 април са финалите на общинските турнири по футбол и комедията „Жена ми се казва Борис“.
 
Великденски обичаи в миналото ще бъдат представени на 28 април в харманлийската църква „Св. Атанасий“ от читалището в с. Бисер, след което на площада ще има Великденски концерт, боядисване на яйца и рисунки на ученици на тема „Харманли през детските очи“.
 
На 30 април градът ще е домакин на държавния шампионат по Кудо. 
 
Празничният 2 май ще започне с тържествена литургия и молебен за благопреуспяването на Харманли, следва церемония по вдигане на знамената на спортните клубове, тържествена сесия, откриване на изложбата „Харманли в кадър“ и празничен концерт с участието на местни изпълнители и рок група Б.Т.Р. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аз
Аз
23.05.2016 23:36 23:36

Първо, защо използвате стара снимка от панаира в Харманли от 2015 и второ, имате ли позволение да използвате снимката.

Back to top button