Регион

Бум на животновъдството в Баните, говедата с 695 повече

ИлюстрацияУвеличава се интересът към отглеждането на родопско говедо в община Минерални бани през последната година, съобщават от кметството.

Причината е, че за тези животни стопаните получават субсидии. В родопската община започва да се съживява животновъдството.

През последните години броят на говедата, отглеждани тук е бил около 3000, а сега те са 3695. Овцете са 3697, кози – 2288, свине – 145, еднокопитни – 4414. Птиците в общината се общо 38 007. Регистрираните пчелни семейства са 1346, а рибовъдните обекти – 21.

Има ферми за крави и овце, които са процес на изграждане. Това показва, че като цяло в животновъдството в община Минерални бани има оживление през последната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
05.04.2014 10:47 10:47

Точно това и трябва на България. Време е да има оживление. Да се отглеждат повече животни,да се добиват повече натурални продукти,да се раждат и повече деца. И най- важното -управляващите да се научат как да ни управляват, за да се развиваме. Но като гледам няма да има оправия. До колкото знам искат да вкарат закон да се изкарат животните извън селата. Господа управляващи, спрете да си пълните гушите и помислете как да процъфти страната ни, за да има подходящи условия децата ни да остават при нас, а не да бягат по чужбина!

трай,коньо,за зелен боб
трай,коньо,за зелен боб
05.04.2014 16:10 16:10

Ами,Хасковлията,нали управлява Партията -майка сега,министьрьт нали е от бесепето?Да действат,кой им пречи вече цяла година?

Алафрангата-от Ганковото кафен
Алафрангата-от Ганковото кафен
05.04.2014 22:10 22:10

И-ааааа..И-ааааа…Пррррр…Щом Магаретата/еднокопитни/, СМЕ повече от овцете и говедата – ще се оправим….Само че, Магаретарите ,Говедарите ,Овчарите… – Не ги бива…и те като нас пасат трева..
Да грабват тоягите- и в София-на жълтите павета…и Удри , Удри , Удри…..

Back to top button