Регион

Напрежение сред гангстерите заради 70 кила кокаин, спипани в Димитровград

ПресконференцияПолицията е предотвратила разпространението на 70 кг. кокаин в страната, съобщи на пресконференция главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.  
Работата по случая  с откритите 70 кг. кокаин започва в края на миналата година, когато на 24 октомври, в димитровградския кв. „Марино“, на бивша площадка за черни и цветни метали е изгорял автомобил „Ситроен“. Към момента не е било ясно дали огънят е резултат от палеж или пожар.
 
В автомобила е открит трансформатор, за чийто произход и предназначение нямало разумно обяснение, още повече, че уредът бил без намотки. В хода на предприетата работа по случая е установено, че трансформаторът всъщност е тайник и в него има 70 кг. кокаин.
 
Назначени са експертизи, уредът е иззет. Образувано е досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Хасково. Изяснено е, че автомобилът е бил оставен на съхранение на мястото срещу наем, установен е собственикът, както и от кого е купена колата. Вероятно е, моторното превозно средство да е изгоряло в резултат на палеж.
 
В процеса на оперативно-издирвателните действия е изяснено, че наркотикът е предназначен за територията на страната, съпричастните към случая са свързани с организираната престъпност и са били под наблюдение от органите на реда. Със своевременните действия на полицията е предотвратено разпространяването на кокаина в страната.
 
Главният секретар на МВР съобщи, че във връзка с този случай има данни за напрежение в криминалните среди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button