Хасково

ПМГ почва ултрамодерните кабинети за 200 бона

ПМГХасковската ПМГ „Боян Петканчин“ започва изграждането на ултрамодерните си кабинети по природни науки.

ПМГДо дни се очаква сключванто на договор с фирмата, която ще извърши ремонта на стаите по обществена поръчка за 83 296 лв.

Haskovo.info припомня, че ПМГ получи финансиране в размер на 200 000 лв. от фондация „Америка за България“, а училището ще участва със съфинансиране до 100 000 лв.

Ремонтът се очаква да започне до средата на юли. След него ще бъде обявена и обществена поръчка за оборудването на кабинетите по биология, физика и химия, към който ще има и лаборатория. Отделно ще бъде модернизиран и компютърен кабинет, а на третия етаж ще има зона за Wi-Fi.

ПМГВече приключва и санирането на гимназията, като остават само малко довършителни работи, които се очаква да свършат до средата на месеца. То се финансира от международен фонд „Козлодуй“ на ЕС с 600 000 лв.

От Математическата се похвалиха, че са спечелили и проект от образователното министерство за модернизация на училищната база. Той е в три модула и е на стойност около 46 000 лв. С парите ще бъде подменена настилката на физкултурния салон, ще се купят нови уреди, ще бъдат подменени столовете и масите в стаите на втория етаж.

Очакванията са по-голямата част от работата да приключи до началото на учебната година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Deuche wele
Deuche wele
05.07.2014 15:33 15:33

Ау, Милева подготвя гнезденцето за Златева, че да й е по-комфортно като стане от стола в инспектората! Припкай Златева при Милева, беж да те няма !!!

q
q
06.07.2014 23:32 23:32

i pak ivan idiotov li se dokarate we marshi

vigte se
vigte se
07.07.2014 8:00 8:00

Къде са ти кадрите, бе Милева! Къде се разбягаха добрите педагози. Това, че събирате петокласници из града не значи, че сте по добри. Значи, че сте отчаяни. Ама то с тази анархия дето е в училище това става – за едни звънеца бие, за други лаф пред кабинетите! Всички дружки на Златева сте такива – правила налагате и важат само за обикновените учители – за вашите хора и дружки правила няма. Виж си колестива първо , ма! Че после се тупай в гърдите! Нищо не е останало от едновремешното реномирано училище!

родител
родител
07.07.2014 10:19 10:19

Много добра новина, това училище е най-реномираното в областта и заслужава най-добрата база, защото в него учат най-мотивираните и умни деца, а постигнатите резултати са очевидни. Екипът от учители също е добър. А място за злобни коментари няма!

Back to top button