Регион

Министър Ангелкова иска жп надлеза в Димитровград до края на октомври

ИнспекцияСтроителството на новия жп надлез в Димитровград да бъде завършено най-късно до края на октомври, поиска днес от фирмата изпълнител транспортният министър Николина Ангелкова.

Тя инспектира проекта по модернизирането на жп трасето Първомай – Свиленград и ремонта на димитровградската жп гара.

Министър Ангелкова заяви, че физическият напредък в участъка Димитровград – Харманли е 60% и изрази надежда, че линията ще бъде завършена до края на 2015 г. Служебният министър успокои, че до края на тази година няма опасност от спирането на средствата по ОП „Транспорт“. От догодина обаче страната ни трябва да разходва по 100 млн. лв. месечно за да усвои всички средства.

Строителната фирма докладва, че ремонтът на северната част на димитровградската гара е завършен на 70 – 80%, след което ще се премине към южните перони. Жп подлезът, който сега е затворен за ремонт ще бъде открит за първия учебен ден – 15 септември.

Министър Николина Ангелкова подчерта, че в проекта на жп линията е включено и изграждането на жп надлез в с. Сталево. Тя се ангажира да задвижи процедурата по прехвърляне собствеността на водната кула на община Димитровград.

Инспекция   Инспекция
 Инспекция  Инспекция
 Инспекция  Инспекция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.08.2014 13:58 13:58

Въх,таа кокаржа за каква се взема ааъ…?

Back to top button