Спорт

Монфис пак спря Гришо на US Open

Григор ДимитровГригор Димитров изигра слаб мач и загуби с 5-7 6-7(6) 5-7 от Гаел Монфис в двубой от осминафиналите на US Open, превърнал се в повторение на онзи техен мач от Ню Йорк, но провел се преди 3 г., в който българинът отново не спечели сет, съобщава TennisKafe.com.

За хасковлията US Open приключи след неубедителна игра, но като цяло представянето му през този сезон определено е сериозна крачка напред в сравнение с миналото. До сега Гришо нямаше победа в основната схема на този турнир, а сега записа цели три и достигна до осминафиналите, което пък му донесе $187,300 от наградния фонд и ценни 180 точки в борбата за класиране за финалния Мастърс. Що се отнася до класирането му в ранглистата, въпреки че ще добави нови точки, то няма да напредне спрямо сегашната си позиция. Дори напротив – Григор може да загуби осмото място, ако Мъри или Нишикори достигнат до финал.

Сега за първата ни ракета следват близо три седмици тренировки и подготовка за заключителната част от сезона, а първият му турнир, на който е заявил участие, е започващото на 29 септември състезание в Пекин от категорията АТР 500. Следват Шанхай, Стокхолм, Базел, Париж и (евентуално) Лондон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
haskovlija
haskovlija
03.09.2014 13:25 13:25

grisha,respekt za tova ,koeto napravi na us open!!!!!nikoi balgarin dosega ne go e pravil!!!!!oshte golemi uspehi za napred v sledvashtite turniri!!!!!

Ваня
Ваня
03.09.2014 14:50 14:50

Браво Гриша, Браво българско момче! Бъди Здрав – успехите те следват! Обичаме те!

Back to top button