Хасково

Порои удариха Хасковско, бедствено положение в Димитровград

НаводнениеПорои удариха Хасковска област рано тази сутрин. В община Димитровград е обявено бедствено положение, съобщи за Haskovo.info кметът Иво Димов.

Евакуирани са хората от ниските части на кварталите „Изток“ и „Марийно“. Причината е, че се очаква преливане на язовира на рудник „Гита“. Прелива язовирът на с. Странско и 15 къща са наводнени и тук има евакуирани хора. Пред преливане е язовирът на с. Бряст.

НаводнениеВ Димитровград складовата зона е под вода и ул. „Първи май“ – причината е голямото количество вода което се стича от местността „Габера“.

Сериозно е положението и в община Харманли. В града има много наводнени улици. Кметът на с. Бисер Златка Вълкова превантивно евакуира хората от по-ниските части на селото.

От пресслужбата на областна администрация информираха, че областният управител Добри Беливанов от сутринта е свикал областния щаб за защита от бедствия и аварии. Поддържа се постоянна връзка с общините. За сега няма опасност за населението. Нивото на р. Бисерска не е опасно високо.

От метеорологичната обсерватория в Хасково съобщиха, че най-много дъжд е паднал в Меричлери – 136 литра на квадратен метър, Димитровград – 105 литра, Хасково – 83 литра. Прогнозата за днес е за по-слаби валежи.

 Наводнение  Наводнение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.09.2014 10:14 10:14

погледнете от къде може да е дошла водата на гугъл карти-от язовира на крепост,било валяло голямо количество еми да вали ама проблеми има там където има язовири.Ако на всеки такъв проблем си подаваше оставка някой човечеч,след известно време все повече щяха да се стараят отговорните.Пълно безхаберие.

Родопчанка
Родопчанка
06.09.2014 12:25 12:25

Марица излязла от коритото. Влачи удавени животни из улиците на Димитровград.

Back to top button