Станислав Иванов: Държавата отдалечи бизнеса от евросредствата и е на път да ги загуби

Станислав ИвановВодачът на реформаторите в Хасково – Станислав Иванов проведе поредица от срещи във водещи производствени предприятия в Хасковския регион. С ръководителите на предприятия, които формират икономическия облик на областта Иванов коментира проблемите, свързани с достъпа до европейски средства.

Оперативните програми, които са достъпни за бизнеса в рамките на изтичащия програмен период – „Човешки ресурси” и „Конкурентоспособност” – не са инструментите с особено добра репутация от гледна точка на управление и усвояемост.

Бизнесът сподели своите наблюдения над лошите практики в работата на управляващите органи: липса на прозрачност, излишна административна обремененост и напълно неясни критерии за оценка на проектите.

Станислав ИвановПредставителите на бизнеса дадоха немалко примери на фирми в сложно финансово състояние и с не особено добри икономически покадатели, които са били толерирани за финансиране по времето, когато водачът на листата на ГЕРБ беше ръководител на управляващия орган на Оперативна програма „Конкурентоспособност”.

Средствата, предназначени за технологично обновление на предприятията и за иновации са почти напълно блокирани поради проблеми в управлението на програмата „Конкурентоспособност”, редица административни структури, които трябва да подпомагат бизнеса за представянето на външни пазари – Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия, Агенцията за експортно застраховане – повече от 10 години изобщо не са намерили механизми да достигнат до бизнеса, който изгражда икономическия профил на страната.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button