Спорт

Номинираха инициатива на Бадминтон клуб Хасково

Илюстрация„Спорт за всички“ е новата инициатива на Бадминтон клуб Хасково.

Искаме да дадем възможност на децата в неравностойно положение (сираци и деца с физически увреждания) от училищата в Хасково и региона да да участват в тренировъчните процеси наравно с другите деца, казват спортистите.

Проектът е номиниран от дарителската програма „Избери, за да помогнеш“, която  финансира обществено значими каузи в социалната сфера, здравеопазването, културата и образованието, и опазването на околната среда. Ако идеята на хасковския клуб бъде одобрена, децата  ще бъдат обучавани от професионални треньори, ще получат ракети, пера, тениски с логото на клуба. Те ще участват в различни спортни изяви като коледен турнир, турнир за деца „Здравей лято“ и други състезания.

Бадминтон клуб Хасково е основан през 1968 г. от д-р Пюзант Касабян, с което се поставя началото на този спорт в Хасково и региона. За 45-годишната си история мъжкият отбор по бадминтон 20 пъти е носител на титлата, като последната е спечелена през 2013 г. През същата година клубът е одобрен за Център за развитие на спорта за високи постижения за олимпийски спортове 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button