Хасково

Меле и погром в бежанския лагер в Харманли, четирима ранени

БойМасов бой и погром е имало снощи в бежанския лагер в Харманли.

Инцидентът е станал малко след полунощ, когато по неизвестни причини е станало сбиване между сирийци и афганистанци.

В резултат на мелето са ранени един сириец и трима афганистанци, двама от които са в по-тежко състояние и са настанени в МБАЛ „Хасково“.

29-годишен афганистанец Билал е в ортопедия и е прободен в дясната ръка. Дрехите на мъжа още са напоени с кръв. Лекарите съобщиха, че пострадалият ще се възстанови.

Другият афганистанец Мохамад е постъпил в хирургия с опасност за живота с прорязване на диафрагмата. Вече е опериран, а живота му е вън от опасност.

В резултат на мелето са изпотрошени 27 прозореца, 10 врати са избити има и изкъртени метални тръби на легла. Боят е станал в едно от общежитията.

От Агенцията за бежанците съобщиха за Haskovo.info, че скандалът е започнал в харманлийски ресторант и се е пренесъл в лагера.

Част от инициаторите и участниците в конфликта са се укрили и се издирват от полицията.

Със заповед на председателя на Държавната агенция за бежанците е създадена вътрешна комисия, която извършва административно разследване и ще предложи строги мерки срещу нарушителите на Вътрешните правила в РПЦ – Харманли.

Афганистанските граждани, причинили конфликта и участвали в сбиването, ще бъдат репатрирани със съдействието на дирекция „Миграция“ на МВР.

Виновниците за нанесените материални щети ще ги заплатят в пълен размер.

От пресслужбата на полицията съобщиха, че при сигнала за сбиването в лагера са изпратени допълнително униформени, които потушили напрежението.

Бой  Бой 
 Бой  Бой

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.11.2014 12:45 12:45

„В резултат на мелето са изпотрошени 27 прозореца, 10 врати са избити има и изкъртени метални тръби на легла.“ КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ЩЕТИТЕ КОИТО СА НАНЕСЛИ , ПАК БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ! ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В СБИВАНЕТО ДА СЕ НАТОВАРЯТ НА САМОЛЕТ И ПРАВО В АФГАНИСТАН И СИРИЯ !!!

печурката
печурката
05.11.2014 14:01 14:01

Всичко е за сметка на нас работещите :@ От държат ни от заплатите от детски ни лишават че имаме високи доходи а храним всички безработни цигани турци афганистанци и сирийци

гроздана димитрова
гроздана димитрова
05.11.2014 19:30 19:30

искам да знам защо със моите здравни осигуровки лекуват тази измет? Защо аз трябваше да платя за операция 1300лева ,а тази неблагодарна паплач довлякла се тук незнаино откъде ходи по ,рeсторанти, прави скандали ,лекуват я без пари и т .н .
И защо тая дърта бран………я Куневицата и другите като нея национални предатели пак ги избрахте да продават отново интересите ни
защо,защо

istinata
istinata
07.11.2014 13:17 13:17

parite za evropeiski,ne se zablujgavaite.sega ste ima mnogo razhodi i kradene na pari?

Back to top button