Хасково

Дискотечните дроги все по-модерни сред учениците в Хасковско

ОбучениеДискотечните дроги са все по-модерни сред гимназистите в Хасковско, сочи национално проучване според което областта е над средното ниво по употреба на екстази, амфетамини и кокаин. Това съобщи на пресконференция в Хасково Момчил Василев, директор на Националния фокусен център за наркотици и наркомании.

ОбучениеАко за страната употребата на дискотечните дроги сред младежите е 4%, то за Хасковска област процентът е 4.5. Употребата на хероин в региона е под средното от 3% за България.

Според Василев вече и минало увеличението в употребата на марихуана от последните 4-5 г. и специалистът дори очаква спад заради бума на дискотечните дроги. По думите на Василев гимназистите не си дават сметка, че канабисът е дрога, а какво остава за възприемането на алкохола и обикновените цигари като вредни за здравето.

Проучването е за ученици от 9 до 12 клас.

Днес в Хасково стартира обучителен семинар на тема „Обществени отговори по намаляване на търсенето на наркотици: Състояние и практически насоки“. Участват представители на Общинските съвети по наркотични вещества, Превантивно-информационните центрове по наркотични вещества, Местните комисии за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни от градовете: Пловдив, Бургас, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Кърджали. Специалистите ще дискутират добрите практики за превенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
-------
-------
20.11.2014 17:54 17:54

Е тук мога много да споря, за да не съм съгласна за останалите наркотици хероин мероин и всякакви други,но определено за марихуаната мога,зашото това изобщо не е вярно,прочетете малко и се образовайте г-н Василев това ,че сте на тази възраст и сте чули някакви неща и вече го наподопявате за наркотик .. много хора даже се лекуват със това нещо !

Back to top button