Регион

Свиленградски ученици в европейска надпревара за най-добър млад преводач

КонкурсСОУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград е сред 17-те български училища, които се включиха в конкурса за писмени преводи Juvens Translatores, организиран от Европейската комисия.

Единадесетокласниците Велизар Георгиев, Мирела Атанасова, Гергана Дякова, Христо Иванов и десетокласничката Кристияна Петкова преведоха текстове от български на английски език и от английски на български език. Материалите за превод бяха изпратени от Генерална дирекция „Писмени преводи“ 45 минути преди началото на състезанието.

Текстовете  са обединени от общата тема за европейската идентичност. Те са създадени специално за конкурса от преводачи на Европейската комисия, които ще оценят и конкурсните работи на гимназистите, за да определят по един победител от всяка държава.

Конкурсът Juvenes Translatores се организира от 2007 г. насам. Той има за цел да популяризира чуждоезиковото обучение в училищата и да запознае младите хора с работата на преводача. Надпреварата протича по едно и също време във всички избрани за участие училища от цяла Европа. Броят им за всяка държава членка е равен на броя на нейните депутати в Европейския парламент.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГОСТ
ГОСТ
02.12.2014 11:10 11:10

ОЛЕ ЛЕ,МАЛЕ ЛЕ,ГОСПОЖА АНГЕЛОВА ОТ ОБЩЕЖИТИЯТА ДА НЕ ВИ ВИДИ И ЧУЕ.ТА ТЯ Е ИЗОСТАНАЛА С МАТЕРИАЛА,КАК ТАКА?Я ГОСПОЖО АНГЕЛОВА ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ,НЕДЕЙТЕ ТАКА.ЯВНО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИДЪРЖАТЕ ВЕЧЕ,ЗА ПЕНСИЯ СТЕ,НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ?ДАЙТЕ ДА ПРЕВЕДЕМ НЕЩИЧКО НА РУСКИ,НА ЛИ СТЕ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ.РУСКА ФИЛОЛОГИЯ-ГОЛЯМ ПРАЗ.ОТИВАЙ СИ БАБОООООО.НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА.ОТ ИНСПЕКТОРАТА СПЯТ ЛИ,ТА НЕ ВИЖДАТ ПАКОСТИТЕ НА ТАЯ ГОСПОЖА.НЕКАДЪРНА И ЗЛА ВЕЩИЦА.

Back to top button