Хасково

Владимир Митрушев стана член на надзорния съвет на „Булгартрансгаз“

Владимир МитрушевБившият народен представител от ГЕРБ Владимир Митрушев е избран за член на надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ ЕАД с решение на Надзорния съвет на  „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД.

В него се казва още, че като членове на надзорния съвет са избрани още Илия Иванов и Кирил Георгиев. Промените влизат в сила от деня на вписване на решението за промяна в Търговския регистър към Агенцията по вписвания.

Като първи свой приоритет на новата си позиция, Владимир Митрушев определи сертифицирането на „Булгартрансгаз“ ЕАД като Независим газопреносен оператор. Освен това той сподели, че ще работи в посока модернизация и разширяване на дейностите по пренос и съхранение на природен газ по съществуващата газова инфраструкрура на  територията на България.

„Промените в надзорния съвет на дружеството са с цел да се ускори реализирането на проектите по свързване на българската газопреносна система с газопреносната мрежа на съседните страни и модернизацията на газохранилището в Чирен“, заявиха от БЕХ.

„Булгартрансгаз“е дъщерно дружество на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД и е собственик и оператор на Националната газопреносна мрежа с основно предназначение – пренос на природен газ на територията на България до газоразпределителни мрежи и индустриални потребители на природен газ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button