Хасково

„Капитан Андреево“ – под вода, пороят събори мост и наводни пътища

НаводнениеМитническият пункт „Капитан Андреево“ е под близо половин метър вода и от 24 часа снощи е затворен.

НаводнениеОт областната противопожарна служба съобщиха за Haskovo.info, че са извеждали служителите от ветеринарната служба на пункта.

Най-сериозно е положението в ромската махала в Любимец, където има залети къщи. Съборен е мостът при с. Малко брягово. Наводнен е мостът на Войводово, където движението е спряно. Водите са откъснали пътя за с. Динево, като първите къщи са залети.

Пътят за село Родопи е откъснат от водата. Има десетки залети пътища и помпени станции. Повечето ниви, през които минава Е 80 са покрити с вода.

НаводнениеНяма опасност от преливане на язовири, съобщават от областна администрация.

В община Хасково – нивото на река Хасковска бе повишено, но вече спада. В с. Клокотница е залят площада и една улица. В с. Стойково е скъсана дига, залети са 4 къщи.

Затворени пътища има в общините Димитровград, Симеоновград и Маджарово. Пътят за Свиленград през община Любимец е залят на няколко места, но не е затворен. В с. Славяново, Харманлийско, реката е излязла от коритото и е заляла местната фазанария.

3 села са без ток – 2 в община Стамболово и с. Долно Луково, Ивайловградско.

НаводнениеОт пожарната допълниха, че при новите наводнения няма пострадали и евакуирани хора.

Няколко пътни участъка в областта са наводнени и са затворени за движение. От АПИ съобщават, че временно е ограничено движението по път I-8 Любимец-Свиленград при км 356 и км 352, област Хасково, обходният маршрут е по АМ „Марица“.

От метеорологичната обсерватория в Хасково съобщиха, че за последното денонощие в областния град е паднал 50.5 литра дъжд на квадратен метър. Най-много е валяло в с. Вълче поле – 72 литра на квадрат.

Прогнозата за днес е за отслабване на валежите.

Наводнение   Наводнение

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
04.12.2014 13:42 13:42

Още,ощее,на Хузунжовския засега му се размина,ама не е късно.Да бяга и да се покрива че лошо,ако втори път се наводнят хората около у-ще Климент и пазара,ще яде ГОЛЕМИЯ К*Р…

opel
opel
04.12.2014 16:55 16:55

КУПЕТЕ СИ „OPEL“ И НЯМА ДА ИМАТЕ ПРОБЛЕМ ДА МИНЕТЕ ОТ ТАМ
ИЗПРОБВАНО
МИНА БЕЗ ПРОБЛЕМ ПРЕЗ ВОДАТА
НАВОТО БЕШЕ ДО СРЕДАТА НА ФАРОВЕТЕ

Back to top button