Хасково

Дъждовен вторник, обстановката в Хасковско е спокойна

ДъждДъждовно ще е времето днес, 27 януари, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в Хасково.

Падналото количество дъжд до сутринта в областния град бе 3 литра на квадратен метър. Минималната измерена температура тази сутрин бе 2.8 градуса, като максималните ще бъдат около 6 градуса.

От областната противопожарна служба съобщиха, че обстановката в региона е спокойна.

Водните количества на наблюдаваните реки в страната са около и над праговете за високи води, съобщават от Министерството на околната среда и водите.

В сряда валежите ще продължат, но ще са слаби, в западните и планинските райони ще са от сняг, в южните и източните – от дъжд.  Количествата ще са 5-7 л/кв.м, в Югоизточна България до 10 л/кв.м. В четвъртък почти в цялата страна валежите ще спрат, само в крайните южни райони все още е възможно да превалява слабо с количества до 5-7 л/кв.м.

През предишното денонощие, в резултат на валежите от дъжд в почти цялата страна, са регистрирани повишения на част от реките: поречие Марица с + 30 см. (р. Сазлийка с + 20 см., р. Харманлийска с + 85см.).

Системите за ранно предупреждение за водосборите на реките Марица и Тунджа показват, че реките Тунджа и Марица в средното и долното им течение трябва да се следят, а за река Арда системата за предупреждение от наводнения отчита, че водните нива в басейна на реката са под праговете за предупреждение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button