Хасково

Хасково в златната среда по е-услуги

ИлюстрацияХасковска област заема 12-то място по качество на електронните услуги, показва анкетно проучване на Института по пазарна икономика.

Бизнесът е поставил оценка 3,40 на електронните услуги, предоставяни от местните администрации. Максималната оценка е 5, а минималната -1. 3,40 е и средната оценка за цялата страна. С най-висока оценка е Бургас, с най-ниска – Видин.

Проучването показва още, че в много случаи бизнесът не се възползва от възможностите за електронна комуникация, предлагани от общините. Общият извод е, че електронните услуги на местно ниво се развиват сравнително бавно.

Съвременните възможности за взаимодействие по електронен път намаляват опасността от изгубване на документи, неспазване на срокове, забавяне на разрешителни и оказването на натиск  от страна на администрацията върху бизнеса или обратно – от бизнеса върху администрацията. Въпреки че няколко правителства правят опити за ускоряване на въвеждането на електронното правителство, резултатите остават незадоволителни, гласи заключението на Института по пазарна икономика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button