Хасково

Десетки села остават без ток и вода, лавини падат от стрехите в Хасково

СнягОбстановката в Хасковска област продължава да е усложнена след обилните снеговалежи.

Най-тежко е положението в общините Минерални бани и Стамболово, съобщават от областна администрация.

СнягГоляма част от населените места там продължава да са без ток и вода. Екипи работят по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа и възстановяване на водоподаването. В община Минерални бани предстои заседание на местния кризисен щаб.

9 села в община Хасково са без ток. Ток няма още в свиленградското с. Младиново, симеоновградското с. Константиново, любимешките Вълче поле и Малко градище и в 6 села в община Ивайловград.

Затворен е пътят Троян-Дряново-Тенево в община Симеоновград поради излизане от коритото на р. Сазлийка. Остава затворен пътят Димитровград – Симеоновград между Брод и Злато поле заради разливането на река Мартинка. Затворен е и пътят Ивайловград – Крумовград. Отворен е пътят Хасково – Кърджали, като товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

В Хасково и Димитровград от покривите на сградите падат огромни парчета сняг, които застрашават пешеходците. На няколко места в областния град дори са сложени предупредителни табели.

Сняг   Сняг

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button