Регион

Пожар в „Неохим“ вдигна на крак пожарната в Димитровград и Хасково

ПожарПожар избухна около 8 часа тази сутрин в цеха за амоняк на димитровградския торов завод „Неохим“.

На мястото на инцидента бяха изпратени всички налични пожарни от Димитровград и 3 от Хасково, както и полиция.

Главният изпълнителен директор на „Неохим“ Димитър Димитров съобщи за Haskovo.info, че при опит за пуск е пламнала инсталация в цеха за амоняк. Няма пострадали, а огънят е бил бързо потушен.

По думите на Димитров при инцидента не е имало опасност за взрив.

Допустим, но нежелан инцидент. Има щети, но те не са големи и сега ще работим по тяхното отстраняване“, допълни Димитър Димитров.

От пресслужбата на „Неохим“ съобщават, че при нормален технологичен пуск, вследствие на пропуск на уплътнителна повърхност на байпас на метанатора започва изтичане на азотоводородна смес, която при досега с кислорода във въздуха се самозапалва.

Веднага са предприети действия за спиране на инсталацията и обезопасяване с цел предотвратяване развитието на пожара. Пристигналите своевременно пожарни обезопасили периметъра, охлаждайки околната повърхност и след падане на налягането в системата окончателно са потушили възникналия пожар. В 9 часа ситуацията е овладяна окончателно. Няма пострадали хора.

От завода допълват, че разполагат с достатъчни количества амониев нитрат, с които да задоволят заявки на клиентите си.

Пожар   Пожар
 Пожар  Пожар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запознат
запознат
19.03.2015 10:40 10:40

докато некадърниците баща и син / Стефчо / Димитрови управляват това предприятие ще е така. Именно тези некадърници и особено синчето Стефчо отстраняват качествените работници в предприятието, защото те са свидетели на собствената им некомпетентност.

Некадърник
Некадърник
19.03.2015 11:39 11:39

Защото си много кадърник, знаеш как да пишеш! Добре, че такива като тебе нямат думата, че досега да сме гръмнали!

запознат
запознат
19.03.2015 11:58 11:58

Попитай за мнението на ,който и да е работник в завода и ще се убедиш, че съм на 100% прав. А, и да не забравя, говори се ,че до нова година Димитрови са аут от завода.

Некадърник
Некадърник
19.03.2015 12:08 12:08

Мале, че и врачка бил :) Знам мнението на много работници и то е положително! Ако повечето бяха толкова компетентни, колкото са на приказки, нямаше да се скатават и да се оплакват, че ги карат да работят! Мнението на директор на завод би имало значение, на многознайковци на маса – трудно! Кепиш?

кадърен
кадърен
19.03.2015 13:58 13:58

Напишете колко вредна емисия се носи във въздуха ;)

Back to top button