Хасково

57 не се явиха на втората матура, биологията отново най-желана

Матура57 абитуриенти в Хасковска област не се явиха на втората задължителна матура днес, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

МатураДържавният зрелостен изпит започна в 8 часа и ще продължи 4 астрономически часа.

Най-много от неявилите се са по биология – 26, следва географията – 20.

Заявилите участие за втората матура са 1932, като 128 от тях не са били допуснати.

МатураВ образователното министерство тази сутрин бе изтеглен „Вариант І“ за всички учебни предмети, по които се държи матура.

За втора година най-много абитуриенти от Хасковска област са посочили биологията за втора матура – 746. Втора в класацията е географията – 466, като следват – английски език (348), математика (124), философия (120), история (83), немски (26), химия (7), испански (5), физика (4), по руски език – двама, а по френски един абитуриент.

Тази сутрин в ПМГ „Боян Петканчин“ се очакваха 94 зрелостници за матурата по биология. Абитуриентите бяха настанени в 10 зали, които са под видеонаблюдение.

Резултатите от държавните зрелостни изпити ще бъдат обявени до 9  юни.

Матура  Матура 
 Матура  Матура
 Матура  Матура

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button