Хасково

Отложиха закриването на „Общинска полиция“

СесияХасковският общински съвет гласува за отлагане на закриването на група „Общинска полиция“.

Haskovo.info припомня, че предложението за днешната сесия бе внесено от кмета Георги Иванов. Сред мотивите му бе, че в последните години на служителите там са възлагани и други задачи, извън описаните в действащия договор с община Хасково. Според градоначалника това води до нерегламентирано отклоняване на служителите в звеното от изпълнение на преките им задължения. От друга страна се забавя и възпрепятства изпълнението на задълженията на служителите на общината.

Предложението за отлагане на закриването и извършването на проверка на работата на „Общинска полиция“ дойде от комисията по бюджет и финанси, подкрепено от тази за обществен ред и законност.

Градоначалникът заяви, че е съгласен с предложението за отлагане на закриването и последваща проверка. Той обясни, че е бил провокиран да внесе докладната заради дългогодишното противопоставяне с ръководството на полицията в града, тръгнало от времето на Иван Петров.

„Другарят Цанков да се самосезира и икономическа полиция да провери как година и половина нямаме договор, а плащаме за общинска полиция. Въпреки желанието на някои служители там да работят, някой ги спира“, заяви от трибуната Иванов. Кметът даде за пример работата на паяците, които тръгвали с общинска полиция едва в 10 часа, а следобед в 14.30 часа, защото така или иначе заплатите им вървели. Той заяви, че всеки месец кметството плаща по 30 000 – 40 000 лв. за общинска полиция. Ако тя продължава да е неефективна Иванов намекна, че може да се наеме охранителна фирма.

„Общината не е дойна крава – само да плащаме и да пасем„, предупреди Георги Иванов.

В крайна сметка решението за отлагане на закриването на „Общинска полиция“ и извършването на проверка там бе взето с 33 гласа „за“ и 4 „въздържал се“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
николов
николов
29.05.2015 10:34 10:34

Общината да си беше направила собствена охранителна фирма, а не да плаща на полицаи…

З Ъ Р
З Ъ Р
29.05.2015 12:43 12:43

Кмете,кмете да му ядеш к*ра на Ив.Петров.Узунжовско мекере…

Back to top button