Регион

Жители на 5 села блокираха Е-80, искат ремонт на разбит път

ПротестЖители на 5 села от областите Хасково и Пловдив блокираха международния път за Турция.

ПротестПричината за протеста е лошото състояние на едно от най-важните шосета, което свърза хасковска със старозагорска област – участъкът от Върбица до Чирпан. Оттук би трябвало да минава целият трафик да от Кърджали към магистрала „Марица“. Тук обаче автомобилите се движат много трудно заради дупките, а колите често аварират.

Над 3000 души от селата наоколо всеки ден чупят колите си на пътя. За да спре това безобразие, днес те блокираха с телата си движението от и към Турция в село Върбица.

ПротестХората се оплакаха, че пътя не е ремонтиран от 30 г. „Постоянно гледаме магистрали да се откриват, лентички, без да се види какво става в тия села. Даваме по 200-250 лв. годишно за ремонт на предници“, жалват се протестиращите.

Един от най-лошите участъци е мостът над река Марица, който дели двете области. За да не стават инциденти, вместо да го ремонтира, държавата го е затворила.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ през няколко месеца отговарят на писмата на местните, че пътят е предвиден за ремонт. Но пари така и няма.

Кметът на с. Скобелево Емил Маринов заяви, че се получават писма, в които няма ясен отговор и така не може да се продължава.

Протестът на пътя завърши с хоро в знак на обединение между областите Хасково, Пловдив и Стара Загора с едно искане – нормален път.

Хората от петте села се заканват, че това няма да е последният им протест.

Протест   Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ники
ники
27.06.2015 17:34 17:34

Много аматьорски написана статия. Никъде не става дума кои са тези 5 села! И никъде не пише кой точно е този въпросен път, през кои села минава и т. н. Ние, които сме от Хасково знаем за какво става дума, но ако прочете някой друг, не запознат ще се чуди….

Back to top button