Хасково

Социалните в Хасково протестират за по-високи заплати

Протест35 служители в дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково се включиха в символичния национален протест от 10 до 11 часа днес.

Протестиращите носеха розови лентички, останаха на работните си места и продължиха да обслужват хората.

ПротестИскането е за 20-процентно увеличение на заплатата. Възнагражденията им не са пипани от 2008 г., заяви Милена Хоптерова, която е старши счетоводител в дирекцията.

Ивана Стоева е един от най-младите служители в Социалното. Тя не взима чисто и 400 лв., а ежедневно е затрупана с папки с различни социални казуси.

Протестиращите социални са недоволни от това, че ежедневно работят с тежки случаи, а получават половин учителска заплата.

По предварителна информация в днешния протест се включват двайсетина от 147-те социални дирекции в страната.

Протест  Протест 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.07.2015 12:20 12:20

Станете учители тогава. Да Ви видим освен с папки и документация, на главата ви ще са децата, техните родители, уроци и извън класни занимания. А бонуси няма да имате

гост
гост
09.07.2015 12:03 12:03

Подкрепям напълно исканото увеличение, заслужава го тази институция. Никаква сигурност не е предоставена по време на проверките, които се извършват от социалната служба, колко много случаи има из стараната на нападнати служители! А да не говорим за заплахите и обидите!

константина стефанова
константина стефанова
09.07.2015 13:33 13:33

ай даскалките много работили смях ,работят ама над часните уроци които дават.

Анонимен
Анонимен
09.07.2015 14:35 14:35

Няма нужда да се прави сравнение между учители и социални. Не е необходимо. Истината е, че работата на социалния работник и на учителя е отговорна и конфликтна. Когато не удовлетвориш желанието на някое лице то веднага започва да недоволства и да отпраща пожелания. По принцип всички сме така, когато не сме удовлетворени забравяме, че Наредбите са за това, за да се спазват. Но това е така, защото има вратички, които позволяват това да се случва. Не забравяйте, че не е лесно да работиш с болни и бедни хора, които чакат и разчитат на тази помощ. Когато помогнеш изпитваш удовлетворение, но не винаги това може да стане.

чета
чета
10.07.2015 7:37 7:37

стефчо се работи, защото му е дадена възможност, всички знаят, че кани приятелката си в стаята си след работно време, а пък си мълчат. така е, защото му е малка заплатата да отидат на хотел

Back to top button