Хасково

Ремонтират Бърза помощ спари от Европа

ИлюстрацияФилиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в Хасково предстои да бъдат обновени с евросредства, обяви на работна среща в областния град замминистърът на здравеопазването Адам Персенски.

Министерството на здравеопазването е определено за бенефициент по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. В тази връзка се предвижда изпълнението на голям инвестиционен проект за филиалите на ЦСМП. Проекта ще включва извършване на инвестиции в 28 ЦСМП, 170 филиала и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

Ще бъде изграден нов или ще бъде ремонтиран съществуващият сграден фонд, както и ще бъде осигурено цялостно оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба в страната.

На срещата присъстваха областният управител Добри Беливанов, представители на общини от областта, директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова и началникът на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева.

До края на септември общините имат срок да дадат своите предложения – за реконструкции на съществуващ сграден фонд, за терени за изграждане на изцяло нови помещения на ЦСМП и филиали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button