Хасково

В четири общини на Хасковска област избират кмет на балотаж

ИзбориВ четири от общинските центрове в Хасковска област избират кмет на балотаж. Това са Хасково, Харманли, Симеоновград и Тополовград. Останалите общини си избраха кмет още на първи тур на местните избори. 

В Хасково до балотаж стигнаха Добри Беливанов (ГЕРБ), който на първия тур събра 46.91% от гласовете, и Георги Иванов (Коалиция „За Хасково“) с 30.04%.

В Харманли Михаил Лисков (БСП) е с 40.45% след първия тур, а негов опонент на балотажа е Мария Киркова (ГЕРБ), която миналата седмица събра 40.22% от гласовете.

В Симеоновград на балотаж са Милена Рангелова („Реформаторски блок“) с 47.10% на първи тур и Пейчо Стайков (ГЕРБ) с 31.56%.

В Тополовград изборът е между Божин Божинов (Коалиция „Възраждане“) с 49,85% от първия тур и Васил Сяров (ГЕРБ) – 22,96%.

В общо 10 общини в Хасковско ще се провеждат балотажи за кметове и по селата. Изключение е единствено Стамболово, където всичко бе решено още на 25 октомври.

В община Хасково освен за общински кмет балотажи ще има и за управници на 9 села. Това са Манастир, Въгларово, Горно Войводино, Конуш, Криво поле, Подкрепа, Малево, Динево и Стойково.

Гласоподавателите в община Хасково са 81 520, осигурени са 91 190 бюлетини, а секционните избирателни комисии са 152, след като тази в ареста бе заличена за балотажа.

Изборният ден започва в 6 часа и завършва в 19, освен ако пред съответната секция няма струпани гласоподаватели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button