Хасково

В сезона на ракията удариха по казаните, един „изгоря“

Проверка, архивВ сезона на ракията от РИОСВ – Хасково удариха по ракиените казани и винарските изби

Акцията е проведена през октомври предвид кампанията по приемане на грозде. Проверяващите са следили за изпълнението на условията от разрешителните за заустване и изправността на пречиствателните съоръжения. Наложени са 3 санкции на винарски изби и ракиен казан за нарушения по Закона за водите.

Друг акцент на проверяващите през октомври е била продажбата на авточасти втора употреба без разрешение за дейности по разкомплектоване на излезли от употреба автомобили. Така са установени 7 незаконни автоморги, подлежащи на санкциониране.

Съставени са 5 акта на физически лица, три от които за извършване на дейности с отпадъци от черни и цветни метали без разрешителни и две за нерегламентирано третиране на излезли от употреба коли.

За месеца от екоинспекцията са проверили 107 обекта. Издадени са 63 предписания за отстраняване на допуснатите нарушения. Съставени са 5 акта и са наложени 3 санкции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button