Хасково

Стотици полицаи и пожарникари от Хасковско на националния протест в София

Протест, архивСтотици полицаи и пожарникари от Хасковска област вече заминаха за националния протест, който ще се проведе от 13 часа пред Народното събрание.
 
Само от Хасково тръгнаха около 100 служители на МВР. Те се придвижват с един автобус и личните се автомобили. По същия начин за София пътуват колегите им от Свиленград и Димитровград. 
 
Очаква се демонстрацията да бъде една от най-масовите досега.
 
Синдикалните лидери подчертаха, че това не е протест, а събиране на открито, защото те не искали оставки на никого, а запазване в пълен размер на социалните придобивки при пенсиониране. Полицаите искат незабавно оттегляне на проекта за държавния бюджет за 2016 г. в частта, засягаща социалните права на служителите в Сектор „Сигурност“.
 
Haskovo.info припомня, че през изминалата седмица полицаите на два пъти затвориха за кратко едното платно на пътя Хасково – Димитровград при магистрала „Марица“, а в областния град блокираха за кратко булеварди с пресичане на пешеходни пътеки. До края на седмицата 71 бяха подали рапорти за напускане.
 
В деня на Свети Архангел Михаил – 8 ноември, полицаите имат професионален празник.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2015 17:13 17:13

Нищо не направиха нищоо.Браво на Румънците,а тука оня пожарникарски тъп задник още ще се подиграва с целия народ,не само с полицията и армията…

xbg\xg
xbg\xg
08.11.2015 21:25 21:25

КАКВО ИСКАТ НИЩО НЕ ВЪРШАТ
МАНГАЛИТЕ И БАНДИТИТЕ БИЯТ И ОГРАБВАТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И НИЩО НЕ ПРАВЯТ
КАКВО ИСКАТ
ЗА ТАЗИ ИМ РАБОТА ДАЖЕ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ИМ Е МНОГО

Back to top button