Хасково

Проектират корекция на хасковската река заради наводненията

ИлюстрацияОбществена поръчка за изготвяне на инвестиционни проекти за Реконструкция на корекцията и възстановяване на проводимостта на река Хасковска – участък „Запад“ и упражняване на авторски надзор, обявиха от община Хасково.
 
Проектната разработка обхваща корекцията на река Хасковска в участъка, започващ от моста на ул. „19-ти февруари“ на запад срещу течението до регулационната граница на гр. Хасково с дължина около 1000 м. до края на корекцията, с дължина около 1200 м. 
 
Целта на проекта е да се осигури възможност за безопасно преминаване на високите води на река Хасковска, като по този начин се предпазят прилежащите части на града, от наводнение и заливане, както и да се защити населението.
 
Прогнозната стойност на поръчката е 20 000 лв. без ДДС, а офертите ще бъдат отворени на 1 юни.
Haskovo.info припомня, че през октомври 2014-а хасковската река преля и заля центъра и квартали на областния град.
 
От общината обявиха и поръчка за доставка, чрез лизинг със задължително придобиване на собствеността за срок от 60 месеца, на нов комбиниран багер-товарач. Цената е 128 333 лв. без ДДС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Димитров
Димитров
09.04.2016 10:03 10:03

Хасковската ряка може още откъм Въгларово да се отбие към реката, която минала после по Балъклъ дере и отива в яз. Стамболийски. Няма смисъл да минава през Хасково и да създава проблеми. Не е от такова значение, каквото има например Марица.

Анонимен
Анонимен
09.04.2016 15:24 15:24

Хузунжовския мангал е виновен,да си върне на хората парите и да се маха пазара от там.Целия дерт е от покриването на РЯКАТА…

Странджа
Странджа
09.04.2016 19:01 19:01

ИДЕЯТА ДА СЕ ПРАВИ КОРЕКЦИЯ НЕ Е ЛОША НО ПРИЧИНАТА ЗА НАВОДНЕНИЕТО НЕ БЕШЕ ТАКА НАРЕЧЕНАТА 100 ГОДИШНА ВЪЛНА А ЕДИН ЯЗОВИР И АКО СИ СПОМНЯТЕ ОТ НАВОДНЕНИТЕ СГРАДИ И СКЛАДОВЕ ВАДЕХА РИБА. ТРЯБВА ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ ДА СЕ СТЕГНАТ И ДА ПОРАБОТЯТ ТАКА ЧЕ АРЕНДАТОРИТЕ НА ЯЗОВИРИ ДА БЪДАТ ПО-ОТГОВОРНИ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ПАК ЩЕ ИМА НАВОДНЕНИЯ.

Hristov
Hristov
12.04.2016 18:30 18:30

Много добре,че се мисли по въпросите с наводненията!Незнам само кога ще дойде и реда на бента на ул.Дунав? Във високата част на града се наводняваме постоянно!Всички управляващи и настоящи и минали,знаят за проблемите,но до сега нищо не се е направило!В. България само когато пострадат хора,се пожелава малко и после всичко си продължава по старому!Господин Беливанов обеща,но това беше преди изборите!!!

Back to top button