Регион

Борисов откри ремонтирания мост в Симеоновград и ново жп трасе

ОткриванеПремиерът Бойко Борисов откри основно ремонтирания стоманен мост в Симеоновград.

ОткриванеРемонтът е за 2.4 млн. лв. Мостът е завършен на 10 май с акт 15. Собственост е на община Симеоновград. По време на ремонтните работи са се наложили допълнителни непредвидени разходи в размер на 366 629 лв. За тях има отправено искане към Министерството на финансите.

ОткриванеНа откриването премиерът заяви, че сега се санират 900 блока в страната, а тук има 3-4 готови. За програмата е отделен втори милиард и за да има пари за санирането и за ремонти като този на моста е много важна битката с контрабандата, за да могат парите да отиват в бюджета.

ОткриванеНа път за Симеоновград Бойко Борисов е минал по пътя Симеоновград-Стара Загора през Опан. Още с пристигането си той разпореди спешно да бъдат закърпени дупките по тази отсечка. Областният управител на Хасково Станислав Дечев проведе веднага разговор с директора на ОПУ-Хасково и нареди начало на ремонта на пътя в частта му в Хасковска област, съобщават от пресслужбата на областна администрация. 

ОткриванеЛично губернаторът Дечев ще следи за изпълнението на ремонта. А на жителите на Симеоновград Бойко Борисов поръча да му пишат във фейсбук за всеки проблем или неизпълнено в срок обещание.

ОткриванеМалко по-късно бе открит и обновения железопътен участък Любимец – гръцка граница, част от проекта за модернизация на жп линията Първомай – Свиленград. Новоизграденото трасе, с дължина от 24 км, е изцяло електрифицирано и позволява скорост от 160 км/часа.

Борисов заяви, че след около 2 г. ще ходим на море или до Истанбул с високоскоростен интернет, докато седим в купето, но за това трябва да се съберат още пари за нови локомотиви.

В рамките на проекта за изграждане на жп линията Първомай – Свиленград са модернизирани жп гарите Димитровград, Нова Надежда, Симеоновград, Любимец, Свиленград и Харманли.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2016 14:11 14:11

Три милиона за една боя,е*ати пладнешките обиржии…

Стоян
Стоян
15.05.2016 18:49 18:49

Какво толкова извършиха за 2,4 милиона лева – пребоядисан мост, сменен асфалт и подложка под него, глупава и скъпа пасарелка!!!??? За тия пари щеше да има втори мост до този, по който се минава само в едната посока! Голямо крадене!!!

Aaa
Aaa
16.05.2016 9:17 9:17

„ходим на море или до Истанбул с високоскоростен ИНТЕРНЕТ, докато седим в купето“ ????

Back to top button