Хасково

Правят слънчева ел. централа за 250 млн. край Хасково

Общинските съветнициИндустриален фотоволтаичен парк ще бъде изграден на територията на община Хасково. Право на строеж за изграждане на проекта гласуваха днес общинските съветници на фирма „ЗК“ АД – Варна.

Инвеститорът е клас А по Закона за насърчаване на инвестициите, тъй като стойността на проекта може да достигне до 250 милиона евро. Фотоволтаичната зона ще бъде разположена върху терени в землищата на селата Стойково, Подкрепа и Узунджово. Те ще бъдат предоставени от община Хасково, като администрацията трябва да окаже пълно съдействие на инвеститора по време на целия процес.

От своя страна варненската фирма се задължава да регистрира дъщерно дружество на територията на общината, за да влизат данъците в местната хазна. 95% от заетите по изграждането на фотоволтаичната зона ще са местни жители, а хасковски фирми ще бъдат ангажирани в строителните работи по изпълнението на проекта.

Общинските съветници решиха още всяка строителна площадка на територията на Хасково да бъде заградена със точно определен тип огради. Те трябва да се правят по предварително изготвен модел и всяка строителна фирма започнала дейност трябва да обезопаси площадката, осигурявайки си нужните заграждения.

Местните парламентаристи гласуваха трима хасковлии да станат почетни граждани на града. Това са хирургът- онколог д-р Генчо Пенев, архитект Тенчо Димов и маестро Красимир Захариев, който е диригент на Симофонични оркестър Хасково. Почетните знаци ще им бъдат връчени официално по време на Дните на Хасково през септември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.05.2009 20:15 20:15

Браво дано да стане по -бързо

Анонимен
Анонимен
29.05.2009 20:15 20:15

Браво дано да стане по -бързо

Back to top button