Любопитно

Сусамски реставратори създадоха новия Хамър – Сусамър

СусамърЛюбителите на ретро автомобили Кирил Николаев и Живко Матев от години не спират да изненадват автоманиаците със свежи идеи в реставрирането и създаването на нови коли. В така наречения си „завод за автомобили“ в село Сусам те няколко години вече работят проект за свой модел високопроходим автомобил.

Бъдещото чудо на местното автомобилно дизайнерство е наречено с колоритното име „Сусамър“ – комбинация от Сусам и  Хамър. Плодовитите дизайнери неведнъж са реставрирали луксозни коли от преди 30, 40 и повече години. Този път обаче те са решили да надминат себе си и да създадат новия господар на черните пътища.

Кирил НиколаевОсновните части на машината са щели да бъдат набавени от Тойота „Land Cruiser“, но поради по-опростената си конструкция, надеждност и достъпна цена е предпочетена ходовата част на ГАЗ 66. Опитът в този тип дейност и дизайнерски решения си личат и в избора на останалите части и материи по автомобила допринасящи за допълнителния му комфорт.

Самата изработка отнема на Живко и Кирил 7 месеца, а прототипът вече си има и притежател – любител на лова, риболова и оф-роуд емоциите. Гордите механици намекват и за още един проект за създаване на нови хот-род коли, напомнящи Мерцедес 220S от 1958 година, както и класиката Форд Мустанг. На този етап всичко обаче е в процес „още не е за гледане“, шегуват се Кирил и Живко.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button