Регион

Осветиха параклис в Горно поле в памет на избитите тракийци

Параклис в Горно полеСтарозагорският митрополит Галактион освети новия православен храм „Свети Димитър“ в маджаровското село Горно поле. Параклисът е построен изцяло с дарения. Основните спомоществователи са проф. Делчо Порязов, Милко Армутлиев и Руси Милев. Храмът е построен от строителният предприемач Станимир Милев.

„Параклис „Свети Димитър“ е изграден в памет на избитите тракийски българи през 1913 година, за да помни родът български своята изстрадала история“, пише на вратата на храма.

Село Горно поле има едва двайсетина останали жители, които дълги години не са имали църква, в която да запалят свещ и да се помолят. Сега вече това е възможно, а хората са благодарни на дарителите. За освещаването на храма пристигнаха десетки гости от цялата страна, сред които депутатът Иван Петров и областният управител на Хасково Румен Данев.

 

 Параклисът в Горно поле  Румен Данев и Иван Петров

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button