Хасково

Какво е да си скаут обсъдиха хасковски ученици

СкаутитеУченици от Хасково и Димитровград се събраха днес за да поставят финала на 14-месечната програма „Мисия скаут“ под надслов „Нека доброто започне в теб!“. На срещата освен скаутите присъстваха и техните ръководители, както и Иван Грибачев от организацията на българските скаути.

Учениците – любители на природата бяха изготвили свои презентации за преживявания си, които включват екоакции, обществено полезни дела и много забавления.

Данаил АркумаревАкцията бе организирана от сдружение „Шанс и закрила“. През изминалите месеци специално подбраните с тест ученици от училищата „Паисий Хилендарски“, „Васил Левски“, „Никола Вапцаров“, „Христо Смирненски“ и „Васил Левски“ – Димитровград се научиха какво означава да си скаут и да помагаш отзивчиво на хората в нужда, как и къде се пали огън в гората, както и да приемаш хората с техните различия. Те имаха възможност да опознаят съучениците си, както и да покажат какво са научили в полеви условия на походите, които бяха организирани за тях.

На презентацията днес бе отличено и есето „Какво е да си скаут“ на ученика от СОУ „Паисий Хилендарски“ Данаил Аркумарев, според когото да си скаут означава „да искаш да изминеш непроправените пътеки към мечтите си“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button