Хасково

Първата порция безплатни винетки за инвалиди на 15 януари

Стефан МанахиловРаздаването на безплатни винетки на инвалиди в Хасково ще започне на 15 януари. Стикерите ще се получават на всяко 15-то и 30-то число на месеца, съобщи за Haskovo.info временно изпълняващия длъжността директор на РД „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов

Приемът на молби за безплатни винетки продължава през цялата година. От тази възможност могат да се възползват хората с 50 и над 50% намалена трудоспособност, чиито автомобили са с обем на двигателя до 2000 кубически сантиметра и мощност до 160 к.с.

За получаването на винетките е необходимо да се представят копия от експертно решение на ТЕЛК, от застраховка „Гражданска отговорност“, от големия регистрационен талон, и от пълномощно, ако молбата се подава от друго лице. 

Стефан Манахилов съобщи още, че от началото на новата година е започнало и подновяването на молбите за месечните помощи. Той припомни, че тази година изтича 5-годишният срок на социалните оценки на лицата с увреждания, които имат пожизнен ТЕЛК. Тези оценки служат за база при определянето на допълнителните месечни помощи. За да подновят оценките си хората трябва да подадат наново молба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button