Хасково

16 младежи от областта надигат глас срещу насилието

ДецатаШестнадесет младежи от  Хасково и Свиленград ще се включат в двудневен семинар, на който ще бъдат обучени в нетрадиционни техники за справяне с агресията в училище и развиване на умения за въвличане на връстници в решаването на проблеми, които ги засягат.

В четири училища в Хасково и Свиленград  младите хора ще приложат усвоения по време на семинара, нетрадиционен подход за справяне с агресията.  Те ще изградят символична Стена срещу насилието. На нея всеки желаещ ще може да запише или нарисува своето виждане относно причините за агресивно поведение сред децата, да предложи идея за справяне с агресията и подобряване на междуличностните отношения.

С част от детските гласове и предложения за толерантност и ненасилие, записани върху „Стената“, младите хора ще изработят и отпечатат цветни стикери, които ще разпространят в Хасково и региона на 16 май – Общонароден ден срещу насилието. Децата и младежите  ще привлекат към каузата си и връстници извън пределите на своето училище,  препращайки си стикерите на принципа „Предай нататък…“.

Проявите са част от проект „Гласът на децата срещу насилието“, който Сдружение „Шанс и закрила“ стратира този месец. Целта е да се подобри общуването между подрастващите чрез използване на нетрадиционни техники за справяне с агресията с активното участие на самите деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button