Хасково

Върнаха доклада за магистралата заради водата на Хасково

Петко Стойчев

Петко Стойчев

Висшият експертен екологичен съвет при Министерството на околната среда и водите върна за доработка Доклада за оценка на въздействието върху околната среда на работите по проектирането и изграждането на Автомагистрала „Марица“.

Искането на Агенция „Пътна инфрасруктура“ е срещнало неодобрение заради нарушаване на водоползването в района на проекта и липса на алтернативни източници за питейна вода. Това според експертите застрашава стандарта на живот и здравето на населението на град Хасково и околностите.

Имаме уверението на министъра, че кладенците, захранващи града, няма да бъдат засегнати по никакъв начин от строителството на магистралата, коментира пред Haskovo.info управителят на ВиК Хасково Петко Стойчев. Има направени и 6 нови кладенци.

Единствено проблем може да има при евентуален разлив на гориво от пътя, но в такъв случай ще се използват резерви, допълни Стойчев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Снабдител
Снабдител
07.07.2018 10:33 10:33

ВРЪЩАЙ ПАРИТЕ КОИТО ОТКРАДЕ!

Back to top button