Хасково

Ротарианци откриха детска площадка в „Орфей“ за 38 000 лева

Детската площадкаНова детска площадка откриха тази вечер ротарианците, които пристигнаха в Хасково от 4 държави за участие в третата балканска среща на ротарианците.

Съоръжението е построено за по-малко от 2 месеца със средства, осигурени от клуб „Ротари Аида Хасково“. Вложени са 38 000 лева, каза пред Haskovo.info нотариус Капка Войнска. Площадката е пригодена и за деца с увреждания.

Дистрикт гуверньорите въртят болтовеЛично Дистрикт гуверньорите на България и Турция затегнаха последните болтове на въртележката в средата на детската площадка. По-късно обаче се оказа, че тя все още не е напълно готова и работници от фирмата я върнаха в цеха за довършване.

Десетки майки с деца изпълниха най-новата детска площадка в Хасково секунди след откриването й. Повече от тях бяха доволни, но имаше и такива, които коментираха, че съоръженията не са добре избрани за най-малките деца.

Парадът на знаменатаПо-големите обаче бързо се ориентираха и започнаха игрите. На площадката има люлка, пързалка с допълнителни съоръжения за игри и пъзел, а скоро и въртележка.

По-рано през деня участниците в третата балканска среща на ротарианците се срещнаха с деца от дом „Асен Златаров“, които получиха много подаръци. Гостите преминаха и по главната улица на Хасково в парад на знамената.

 Детската площадка  Детската площадка
 Детската площадка  Детската площадка
 Детската площадка  Детската площадка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tanya
tanya
08.05.2010 20:09 20:09

dobre ce napriva detski kit za decata mnogo se radvam.

cop
cop
09.05.2010 13:56 13:56

браво бе,викнетв пак някой турчин(повъзмойност мазен) да ви открие нещо ново в БГ.
Машала народ.

Д.Атанасова
Д.Атанасова
09.05.2010 14:38 14:38

Нека има повече радост и приятни местенца и за малките, а и за големите ! Проявете здрав разум, моля – децата ни заслужават красивите площадки, не ги чупете – нали са за НАШИТЕ ДЕЦА !

Back to top button