Хасково

В хасковската агенция по вписванията заплати под 200 лева

Агенция по вписваниятаПод 200 лева заплати получават част от служителите в хасковския офис на Агенцията по вписванията. За това е алармирал директорът Станимир Политов при среща с депутата Фани Христова, съобщиха от ГЕРБ.

Заплатите на останалите служители са около 400 лева и голяма част от тях не издържат на натовареността и напускат. По тази причина текучеството в службата е голямо. Пречка на работата е и липсата на компютърен специалист.

Христова се е ангажирала да съдейства за подобряване на условията на работа в агенцията в Хасково като разговаря с министрите на финансите и правосъдието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
вая
вая
04.07.2010 11:02 11:02

Службата по вписванията е наистина претоварена.Но не се вижда текучеството за което се говори . В слежбата се събират огромни суми от такси. Така, че няма начин да не се уреди въпроса със заплатите им и трябва само да се прочетат по- внимателно нормативните актове за заплащането на служителите и те да си търсят правата.Депутаткато Христова обаче нищо няма да им помогне в тази насока.Нито пък ще им реши въпроса със сградата. Просто няма такива възможности. Тя е бивш адвокат и не е ли знаела досега какви са проблемите на институцията и защо като ги знае не ги е решила ? И не е ли по добре всички депутати да си насочат усилията в по- мащабни задачи как да измъкнат страната от кризата , защото Агенцията по вписванията все пак е с много малък брой служители и не е най- големия проблем на България. Освен това дали и там си разпределят допълнителни заплати в край на годината, имат ли ваучери за храна и пр. и получават ли си редовно заплатите. И последно г-н Политов колко лева е минималната работна заплата в момента , та се пишат тези неща за 200 лева заплати, и върху колко лева са осигурени служителите в агенцията ? И ако е вярно казаното от Вас къде са контролните органи на НОИ и Дирекция „Инспекция по труда“ ?

Paris
Paris
04.07.2010 11:59 11:59

А в агенцията по вписване цари едно обслужване…. не ми се говори, иначе искат по-високи заплати!

az
az
04.07.2010 18:55 18:55

Не е само в Агенцията по вписванията ИМА И ДРУГИ ИНСТИТУЦИИИ СРАМОТА-ВИСШИСТИ СЪС ЗАПЛАТИ 180ЛВ (ЧИСТО).

Back to top button