Регион

Наркоземеделие по поръчка кипяло до вчера в Златоустово

Image23,69 килограма марихуана са иззели харманлийските полицаи. Вчера криминалистите са задържали трима мъже за съхранение и разпространение на наркотичното вещество, съобщават от областната дирекция на МВР в Хасково. 

Полицаите установили, че двама мъже мъже поръчали на 57-годишен жител на маджаровското село Златоустово да отглежда в двора на имота си наркотичните растения, които засявал, сушил и съхранявал. В двора и в стаи на дома му на дървени скари са открити множество сушащи се стръкове канабис. В едно от помещенията, пригодено за сушилня, е открито голямо количество от дрогата и електронна везна.

Иззети са 18,850 кг зелена и 4,840 кг изсушена листна маса. Докато претърсвали къщата полицаите открили една златна и 31 сребърни антични монети, предадени за експертиза на местния исторически музей. Задържани са двама харманлийци на 24 и 25 години, организирали и поръчали отглеждането и сушенето на иззетата дрога. Те са снабдявали златоустовеца със семена и тор, като уговорката им е била след приключване на работата да му изплатят известна сума. При задържането им познатите на криминалистите харманлийци са направили опит да избягат. Задържани са в района на вилна зона „Старите лозя“ в землището край Харманли.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button