Регион

Премиерът откри пречиствателната в Димитровград, получи и подарък

ImageПремиерът Бойко Борисов преряза лентата на новоизградената пречиствателна станция за отпадъчни води в Димитровград. Министър- председателят връчи лично на кмета на Димитровград Стефан Димитров разрешителното за ползване на обекта.

„Днес е празник за Димитровград, защото това е един от проектите, който много хора не вярваха, че ще стане. Един от проектите, за които бяхме обещали, че духовата музика ще свири пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството„, каза Стефан Димитров.

ImageТой припомни, че трите съоръжения, които бяха открити днес са на обща стойност 11.5 млн. евро и са част от проект „Изграждане на пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на р. Марица – Стара Загора и Димитровград“ по програма ИСПА. 

Бойко Борисов и министърът на на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев откриха и новопостроения път до пречиствателната станция и рехабилитираната и разширена водопроводна мрежа на левия бряг на р. Марица.  

Image „От случващото се днес много ясно се вижда, че нищо няма да отклони правителството от пътя, който следва. Ще продължаваме да усвояваме пари от еврофондовете“, категоричен бе министър Плевнелиев. Той увери димитровградчани, че имат една европейска пречиствателна станция и допълни, че през април същото очаква и хасковлии.

От Димитровград Бойко Борисов не си тръгна с празни ръце. Кметът Стефан Димитров му връчи катък и бамя.

 

Вижте видеорепортаж от откриването на пречиствателната станция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mmm
mmm
11.01.2011 16:00 16:00

katak i bamq i sled tova……………

egati
egati
11.01.2011 20:12 20:12

VIJTE PREMIERE S VRATOVRIZKA SAKO I DINKI????HAHAHA

tl
tl
12.01.2011 9:18 9:18

Pozdravlenia za premiera i celia ekip, koito osashtestvi ideiata za prechistvatelnata stancia!

hhh
hhh
12.01.2011 10:20 10:20

DANO PREMIERAT BORISOV DA E ZA POSLEDEN MANDAT KATO TAKAV , A I KATO UPRAVLQVA6T . 6TE PROGONI NASELENIETO OT STRANATA SI S TOLKOVA MNOGO I NOVI IZISKVANIQ , A NE VIJDA LI KOLKO SA ZLE HORATA FINANSOVO 4E GI NATOVARVA I O6TE

Back to top button