Хасково

Дянков: Законно е да се плаща за лични документи с таксови марки

Симеон Дянков

Симеон Дянков

Плащането с държавни таксови марки е законно и се работи с МВР в тази посока. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков по повод борбата на хасковлията Тодор Бойчев с областната дирекция на МВР в Хасково.

Бойчев настоява в КАТ – Пътна полиция да приемат плащането му за преиздаване на шофьорска книжка с държавни таксови марки. От там обаче отказват да издадат документа с мотива, че няма как да се докаже, че парите влизат по сметка на МВР.

По този повод Тодор Бойчев внесе жалба в Административен съд – Хасково срещу МВР. Парите от таксови марки влизат в държавния бюджет и не е моя работа да разпределям парите в държавата, заяви Бойчев.

Тодор Бойчев

Тодор Бойчев

Мнението на Симеон Дянков съвпада изцяло с това на хасковлията. Гражданинът в случая е прав – той би трябвало по този начин да бъде обслужван, каза Дянков при посещението си в Хасково в четвъртък. На въпрос дали ще се работи в посока изготвяне на специална наредба за разпределяне на средствата от таксови марки той заяви, че това не е нужно, защото парите на МВР също идват от централния бюджет. Точно там отиват средствата от таксови марки.

Дали обаче преговорите между министерството на финансите и това на вътрешните работи ще доведат до това МВР да приема плащания с държавни таксови марки ще покаже времето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
tosho
tosho
19.02.2011 11:11 11:11

na maika mu p**kata oligofren

Анонимен
Анонимен
20.02.2011 19:12 19:12

АМИИИ, НЕ Е ВЯРНО, ДЯНКОВ, ТИ НЕЩО НЕ РАЗБИРАШ, КАК ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ ЩЕ СИ ВЗЕМАТ КОМИСИОНЧЕТО??????????????????

Тони Тодорова
Тони Тодорова
21.02.2011 13:29 13:29

За ускорена активност от страна на всички, от които зависи това при отстраняване на изкуствено, според мен, измислени причини, че нямало било начин средствата да отиват директно по сметките на МВР. Такава причина не звучи сериозно и има за цел да заблуди обществеността, както и да отдалечи доколкото може решението на проблема във времето…

Back to top button