Хасково

Тодор Бойчев ще съди държавата в Страсбург заради марките

Тодор Бойчев в административния съдХасковлията Тодор Бойчев, който води борба срещу банковите такси при плащания към държавата, смята да съди България в Европейския съд в Страсбург. Причината е, че след МВР и Административния съд в Хасково му отказва да приеме плащане с държавни таксови марки.

Сагата започна след като МВР отказа да издаде на Тодор Бойчев нова шофьорска книжка, за която хасковлията да плати с държавни таксови марки, като така си спестява банковите такси. Мотивът на вътрешното министерство бе, че парите за лични документи трябва да постъпват в сметка на ведомството.

Тодор Бойчев внесе жалба срещу МВР в административния съд в Хасково. Тя обаче му е върната, като един от мотивите е, че не е заплатил таксата по банков път.

От съда отказаха официален отговор на въпроса защо не приемат този вид плащане. Обясниха, че това ще стане ясно с решението по делото. Неофициално обаче причината е, че ако парите не влязат в съда, евентуална ревизия би излязла на минус.

Междувременно министърът на финансите Симеон Дянков подкрепи Тодор Бойчев в усилията му да плаща с държавни таксови марки. Вече се работи с МВР в тази посока, обяви вицепремиерът при посещението си в Хасково.

Вижте още по казуса във видео репортажа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОЗ
ОЗ
23.02.2011 21:50 21:50

ДЯВОЛА КАТО НЯМА РАБОТА СИ СГАДА ДЕЦАТА ОЧЕВИДНО И ОЗ.БОЙЧЕВ ПРАВИ СЪЩОТО!

Тодор Бойчев
Тодор Бойчев
26.02.2011 2:48 2:48

Да, очевидно е така, но май по-скоро държавата се явява в ролята на дявола, и така си сгада децата/ т.е. своите граждани, между които е и Тодор Бойчев/

Ето как обясниха от Административен съд-Хасково, че съдията докладчик по делото Василка Желева е поискала плащане на държавните такси по делото по банков път, а именно административния ръководител на съда съдия Точкова пише така: „По четвъртия поставен от Вас въпрос, Ви отговарям, че съдията- докладчик, на когото е разпределено дадено административно дело, е длъжен за следи за представен документ за платена държавна такса, когато такава се дължи /арг. чл. 151, т. 3 от АПК и чл. 6 от ЗДТ/. Именно поради това задължение на конкретния съдия- докладчик, последният на основание чл. 158, ал. 1, вр. чл. 151, т. 3 от АПК има правомощие да укаже на жалбоподателя да острани допуснатата нередовност.
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА
АДМ. СЪД- ХАСКОВО: Т. ТОЧКОВА“

Тодор Бойчев
Тодор Бойчев
26.02.2011 2:59 2:59

А аз вместо банково бордеро представих уточняваща молба с налепени две държавни таксови марки с номинал от 5лв. и двете като същата, подписана от мен, се явява документ за платена държавна такса, защото има всичките атрибути на официалкен документ.
Съдията по делото е длъжен да играе по правилата на играта, и да уважава законите и правата на гражданите, защото все още Административен съд-Хасково мълчи пред поставената от мен уточняваща молба…. и не е конституирал страните по делото.
Ще чакаме съдия Желева най-после да реши!

Анонимен
Анонимен
26.02.2011 16:51 16:51

ima i drugi sadili6ta be g-n boi4ev

Back to top button