Хасково

Румяна Фрик показва „Вътрешен свят“ в Хасково

Румяна Фрик29 свои картини живопис абстрактен стил представя хасковлийката Румяна Фрик в галерия „Кредо“ в КДК тази вечер. Официалното откриване на изложбата е в 18 ч. Тя е под надслов „Вътрешен свят“. 

„Може би основното послание се носи от първата картина – „Заедно по път“ и следващата „Съвместно“, споделя Румяна Фрик. Според нея, когато нещо се прави с общи усилия от повече хора, успехът ще е по-голям и това е особено актуално за нас българите. 

С тази изложба Румяна Фрик показва един свой поглед върху платното на собствената си душевност. Картините в изложбата са рисувани през последните две години. Други акценти в експозицията в галерия „Кредо“ са творбите с имена „Вярност“, „Любов“, „Надежда“, „Срещи“. Посланието на „Полет“ пък е, че трябва да не се замисляме над дребните неща в ежедневието, а да оценяме важното. Изложбата ще остане до края на седмицата.

Художничката, която е родом от Хасково, но от 10 години живее в Швейцария, се занимава с изкуство от 1980 г. Това е първата й самостоятелна изложба в родния й град. Тукашните ценители на изобразителното изкуство я помнят от участието й в благотворителната изложба „Писма за Ирина“ през миналото лято, организирана от млади хасковски художници. През април и май в Цюрих тя представи „Писма за Ирина от Швейцария“ съвместно с тукашните художници Васил Тенев и Петя Димитрова. Всяка година прави по 3-4 изложби в Швейцария, някои от които и заедно с нейни колеги.

За догодина Румяна Фрик планира друга изложба в Хасково- „Среща“. Тя ще е посветена на 30-годишнината й от завършване на гимназията. Художничката има и идея швейцарска телевизия да направи кратък филм за културата и изкуството в Хасково и региона.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
чич янко
чич янко
01.06.2011 9:39 9:39

тия като избягат от бългрия какво мине не мине време и дойдат да ни се издръвчат- видите ли кой сме ние или пък защото там никой не ги е––-ва за сливи

Николета
Николета
20.06.2011 10:49 10:49

има хора които завиждат
има и такива които не разбират от изкуство
Господин „чич янко“, вие имате и двете лоши качества съпроводени от ниско ниво на изразяване.

Back to top button