Хасково

Наказват портиера от ОУ „Иван Рилски“ със „забележка“

Бабата на момчето, директорът и служители на училищетоСъс „забележка“ ще бъде наказан портиерът Вълчо Костадинов от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски“, който вчера изви пръста на седмокласника Селяйдин, съобщи директорът Стоил Стоилов.

Haskovo.info припомня, че инцидентът стана вчера около 13:00 часа. Група седмокласници излезли в училищния двор и поискали от учителката по физическо възпитание да им даде топка, за да поритат. Последвал отказ от страна на преподавателката, след което децата отишли, купили си топка и започнали да играят. 

Портиерът излязъл при момчетата, включил се във футболния мач и започнал силно да рита топката. Селяйдин му казал да не рита толкова силно, че ще ги удари. Тогава служителят хванал момчето, повалил го на земята и настъпил палеца на ръката му. 

За случката Вълчо Костадинов има срок до утре да даде писмени обяснения. „Неговата работа не е да играе футбол с децата. Той е назначен в училището като общ работник, но тъй като родителите не желаят да дават пари за охрана, мъжът изпълнява функциите и на „портиер“, коментира пред Haskovo.info директорът на школото Стоил Стоилов. Той допълни, че раненото момче днес е било на училище. Близките му вече са спокойни и няма да подават жалба нито срещу портиера, нито срещу училището. 

Седмокласникът и неговите приятели няма да бъдат наказвани, въпреки че и те са в нарушение, допълни директорът. Разследването на ръководството установило, че Селяйдин и двама негови приятели избягали от час, тъй като били с оформени оценки. Затова решили да поиграят футбол. Това била причината и преподавателката по физическо да откаже да им даде топка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Dimitar Varsanov
Dimitar Varsanov
14.06.2011 16:46 16:46

OMG OMG OMG KADE SAM izbqgal be hodih za belejka 4e v4era me boleshe ohotyy omg :d kato neznaite nedeite da pishete gluposti i kato se vrashtahme vidqhme porieta omg omg ;x i ne sme iskali ot gospojata po fizi4esko topka nedei si izmislq weee nervite ma ve4e :@

:@
:@
14.06.2011 21:03 21:03

em bokluci sa de*a maika im :@

nerealna
nerealna
15.06.2011 10:07 10:07

Ако този беше ударил моето дете, щях да подам жалба. За уволнение е. Да работят такива емоционално нестабилни хора в училищата е недопустимо.

дида
дида
28.09.2012 18:51 18:51

Относно охраната на училището-казват че родителите отказват да плащат, а учителите изнудват учениците да плащат по 10 лв. за срок- за охрана, а не дават нито касови бележки,нито каквото и да е …..Какъв ще е този охранител и каква функция ще изпълнява?На 700 ученика по 20 лв. годишно правят 14 000 лв-не е ли твърде много.Училището е на делигиран бюджет-защо не си отделят средства от този бюджет, а изнудват родителите.Те са длъжни да пазят децата ни докато са в училище.Не е ли достатъчно, освен тетрадките да плащаме и за помагала за всеки предмет?А сега и за охрана!Утре ще поискат и за чистачки, а защо не и за отопление и транспорт на учителите от домът им до училището!!!А пък те да продължават да претендират за по-високи заплати, при условие, че имат 50 дни полагаем годишен отпуск и освен това работят на половин работен ден.Дали министерството да не ги остави на половин щат?Излизат с тезата че възпитават и обучават децата, а не виждат ли че 50% от учениците им излизат от там наркомани и престъпници…

Back to top button